måndag 16 mars 2009

Veckans recept!

Idétorka på matfronten? Tänkte dela med mig av ett av mina favorittips på god och snabblagad vardagsmat. Fast detta recept passar faktiskt lika bra som bjudmat! Ett av våra favoritrecept just nu, hämtat ur Allt om Mat nr 16, 2008. Ganska mycket smaker, så för att göra det mer barnvänligt kan man ev dra ner lite på kryddorna och vitlöken...

Örtkryddade köttbullar i tomatsås (4 pers)

Köttbullar:
500g lamm- eller nötfärs
1 citron, rivet skal
2 tsk hackad rosmarin
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tomatsås:
2 förpackningar krossad tomat med örter (á 400g)
2 hönsbuljongtärningar
2 vitöksklyftor

Tillbehör: 300g pasta (gärna spagetti el tagliatelle), 300g broccolibuketter
  • Blanda köttfärsen med citronskal, rosmarin, pressad vitlök, salt och peppar.
  • Forma smeten till 16 köttbullar
  • Koka upp ingredienserna till tomatsåsen i en låg, vid panna
  • Lägg i köttbullarna och koka på svag värme under lock, ca 15min.
  • Servera med nykokt pasta och broccoli.

1 kommentar:

HELENA sa...

Det här ska vi absolut testa snart!

Tack för tre trevliga (och lite snoriga :-)) dater!!! Nu är vi hemma igen. Resan gick helt OK. Notera att det första jag gör är att kika in här!

KRAM och god natt!