måndag 30 mars 2009

Hemma igen!

Vi har haft härliga dagar i Stockholm. I fredags kom pappa Fredrik upp och gjorde mig och killarna sällskap. Vi bjöds på supergod mat hos familjen Hellberg och när barnen hade stupat i säng fortsatte vi vuxna kvällen med roliga sällskapsspel, buzz, singstar och guitarhero. Kom i säng något senare än vanligt (man har ju inte direkt vanan inne för sena kvällar nu för tiden...) så det blev en ganska trött lördag. Elmer vaknade vid 6-tiden, Julia hon tyckte det var morgon redan 04.30. Hennes föräldrar höll inte riktigt med...

Efter ett besök på trevliga Café Mumma (såna caféer borde finnas överallt; supergoda sallader, mackor och bakverk samt ett lekrum för barnen!) tog vi Roslagsbanan in till stan där vi mötte upp Lotta. Hon och Melvin besökte barnrumet på Kulturhuset där Melvin gjorde gipsfigurer medan jag, Fredrik och Elmer fick lite tid för shopping. På söndagen gjorde vi en utflykt till Gamla Stan. På eftermiddagen tog vi det lugnt hemma i Lottas lägenhet. Mats, Lottas särbo, kikade förbi en sväng (han hade varit borta på konferens under helgen) och han och Melvin fann varandra direkt! Även hos moster Lotta bjöds vi på god mat hela helgen. Härligt att få en paus från allt vad veckoplanering, inköp och matlagning heter!

Idag har mesta tiden gått åt till att resa hem till Götet igen. Men vi hann spendera ett par timmar inne i centrala Stockholm innan tåget gick. Själva tågresan gick bra, även om Elmer inte var på lika gott humör denna gång. Som tur var somnade han till slut i babyskyddet som vi hade med oss, och sov 1½ timme av resan! Vid fem-tiden var vi hemma igen, trötta men glada. Märktes att barnen tyckte det var skönt att komma hem till sina egna saker och sängar. Borta bra men hemma bäst!

1 kommentar:

HELENA sa...

Härligt att ni kom hem ordentligt!

Det var jättekul att ha er här! Välkomna tillbaka snart igen!

Kram, Helena