tisdag 10 mars 2009

Inte nudda golv...


Som ni alla vet är Melvin en ganska aktiv kille som nuförtiden alltid vill leka. Legobyggandet har tagit ny fart och när han bygger själv är det oftast gubbar som byggs. Melvin själv är en gubbe och Axel är nästan alltid den andra. Ena sekunden är det Axel som är längst och nästa har Melvin vuxit om. När pappa är med byggs det simbassänger, hus och det skall ofta vara trappor så att gubbarna kan klättra upp. Det nya är att Melvin kommer och berättar att han har en överraskning till mig. Överraskningen består av att man skall leka eller spela något som Melvin kommit på. Svårt att slingra sig ur något som är en överraskning...
Fokuserandet på hur långa olika personer är pågår från morgon till kväll. Längden på hans låtsaskompisar trampebilarna (pappa-, mamma-, bebistrampebilar) visas ofta. Själv mäter han hur lång han är jämfört med stolar, bord, tvättställ och olika kompisar.
Emellanåt leker han riktigt bra sjäv och då oftast med bilar. Men helst vill han ha sällskap i leken och då ör det lekar som mamma, pappa, barn och bebis, kurragömma eller leka simbassäng i Elmers rum som gäller. Helst skall allt rivas ned från sängen i Elmers rum och läggas på golvet för att bilda vatten samt dämpa fallet när han hoppar från sängen.
Det senaste idag var när han hämtade en massa saker som han spred ut längs en lång linje i vardagsrummet och lekte inte nudda golv. Mamma och pappa fasade över röran men Melvin lovade att han skulle bära tillbaks allt efteråt och detta fullföljde han.



I kväll är det pappa Bus som bidragit med inlägget!

1 kommentar:

farmor sa...

Han är verkligen uppfinningsrik. Det är härligt även om det kan vara jobbigt ibland
Kram