måndag 13 april 2009

Summering av påsken

Tiden går fort när man har roligt, och vi har haft en underbar påsk! Här kommer en liten summering av helgens aktiviteter.

På skärtorsdagen (Fredriks sista dag på jobbet innan föräldraledigheten) slutade Fredrik tidigare och kom hem lagom till att Melvin slutade dagis vid 14-tiden. Påskharen hade vägarna förbi -i skepnad av Kjell-Åke- lagom till eftermiddagsfikat på altanen. Melvin o Elmer fick varsitt påskägg med bilar i. Gissa om någon var lycklig över att inte behöva vänta ända till lördagen för att få påskägg!

Långfredagen bjöd på ännu mer sol och värme, kändes nästan som sommar ute! Vi promenerade/cyklade ner till centrum där det var lite påskaktiviteter för barnen. Hannah, Cissi och Elias slog följe. På kvällen bjöd vi familjen Winge på middag. Det blev lamm till huvudrätt, hör påsken till tycker jag! Vi hade en supertrevlig kväll, Hannah sov över och Elias somnade ute i vagnen. Så när alla barnen somnat kunde vi vuxna konversera i lugn och ro (vilket ju inte hör till vanligheterna) och spela spel.

Påskaftonen inleddes med lek o bus för Melvins del. Hannah hade ju sovit över och stannade till halv elva. Vid elva fick vi besök av Mats och Lotta som var på Västkustbesök. Det blev en kort fika i vårsolen eftersom de skulle vidare till Orust. Vid tvåtiden packade vi in oss i bilen och begav oss till våra vänner i Mölndal för att tillbringa eftermiddagen och kvällen tillsammans med dem. Melvin och Wilma fann varandra ganska direkt och lekte superbra utan minsta bråk hela dagen. De hade så kul tillsammans! Även vi andra hade en mycket trevlig påskafton!

Påskdagen blev lite lugnare. Melvin var trött efter två sena kvällar på raken, och somnade t o m i vagnen när vi gick en promenad på eftermiddagen, vilket är väldigt sällsynt. Vi grillade kyckling, squash och majskolvar till middag. Fredrik och jag avslutade kvällen med 2 parti Carcassone. Fredrk vann bägge gångerna, som vanligt...

Idag, annandag påsk, besökte vi först Plantagen och köpte lite uteblommor. Sedan blev det en sväng till Backaplan för att köpa jeans åt Melvin. På eftermiddagen lekte Melvin först med Hannah en stund på lekplatsen och sedan med Ebba som bor på gatan. Elmer tränar och tränar på att ställa sig upp och på att klättra i trappan. Han ÄLSKAR att vara ute i trädgården, och blir utom sig av förtvivlan om nån av oss andra öppnar altandörren utan att han får gå med ut...

I morgon börjar det verkliga livet igen...Back to work för min del. Förälder på heltid för Fredrik.
Hannah och Melvin, två söta och duktiga cyklister

Ponnyridning på långfredagen

Hopptokiga busfrön


Premiär för hängmattan!

1 kommentar:

farmor sa...

Ni verkar ha haft en trevlig påsk.Festligt med trampebilen.
Lycka till på jobbet och Fredrik som hemmapappa.
Kram till er alla