måndag 13 april 2009

Ny familjemedlem

Melvins låtsaskompis är nu så pass närvarande att vi kan räkna honom som medlem av familjen. De senaste dagarna har han tagit allt mer plats och är med i nästan alla aktiviteter.

  • Vi var ute i trädgården när Melvin plötsligt sträckte upp handen och hejade som om någon gick förbi. Vem hejade du på frågade jag. Det var min trampebil som gick förbi, svarade Melvin.
  • Igår när vi skulle äta middag dukade Melvin en extra plats, med tallrik, bestick och glas. Det var trampebilen som skulle sitta där fick vi veta.
  • När Melvin skulle lägga sig så berättade han att trampebilen skulle sova över på en madrass nedanför hans säng. En stund efter vi sagt godnatt ropade Melvin. Han berättade att trampebilen hade tagit Melvins isbjörn och sagt att den var hans...
  • Vid frukosten vänder sig Melvin om och tittar bort mot soffväggen och skrattar. Vad skrattar du åt undrar vi. Hi, hi, ser ni inte trampebilen, som sitter där ovanför tavlan, hi, hi! säger Melvin
  • Under vår utflykt till Backaplan idag var trampebilen självklart med. På vägen dit åkte den moppe bakom oss, och på vägen hem satt han i en grön bil som körde efter oss.
  • I morgon när jag ska börja jobba och Melvin går till dagis så ska trampebilen gå till skolan...

Ja, det här vara bara lite av vad trampebilen gjort de senaste dagarna här hemma hos oss. Han finns med hela tiden och Melvins fantasi flödar. Det går nästan inte en mening utan att Melvin berättar om denna trampebil. Väldigt ofta handlar det om hans längd, ålder, när han skall ha kalas eller att han får göra si eller så, att han tycker om den maten eller inte osv. Frågade på dagis förra veckan om de också brukade få höra om trampebilen, men lustigt nog har han inte ens nämnt den där.

2 kommentarer:

HELENA sa...

Hur kul som helst ju! Och just en trampebil :-)!

Lycka till på jobbet imorgon!

KRAM!

Cissi sa...

Han är för härlig den där...:-)