tisdag 17 maj 2011

Effektiv måndag

Igår var vi uppe med tuppen hela familjen. Elmer hade en tid hos ögonläkaren på Östra sjukhuset för att kolla sina ögon. Vi tycker att han ofta sitter och kisar framför tv:n, framför allt när han är trött. Vi hade fått den något mindre smidiga tiden 08.10, och då skall man ta i beräkningen att vi måste tvärs genom stan i den värsta morgontrafiken. För att genomföra projektet fick pappa Fredrik ta ett par timmar ledigt från jobbet. Så kl 07.10 satt vi allihop inpackade i våra 2 bilar vilket är ett projekt i sig en tidig måndagsmorgon.

Vi hade laddat med matsäck vilket var tur, för det blev en del väntetid mellan olika undersökningar. Elmer var fantastiskt duktig trots svidande ögondroppar för att vidga pupillerna. Och skönt nog visade det sig att det inte fanns några tecken på vare sig skelning, översynthet eller brytningsfel.

I bottenvåningen på Drottnings Silvias barnsjukhus finns ett stort träskepp, så där stannade vi och lekte och fikade. Melvin glömmer av sin brutna arm och rätt var det är så hänger han i repen på båten md fötterna i luften... Han hoppas och skuttar och är precis som vanligt. Jag o Fredrik drar djupa suckar och håller andan MÅNGA gånger per dag, men hittills har han klarat sig bra :)

När vi ändå var på sjukhuset slank vi in på kirurgmottagningen och lyckades få byta Melvins gips till ett plastgips. Detta är lite lättare och smidigare, och inte lika ömtåligt för vatten. Denna gång valde Melvin röd färg. Hannahs mamma Cissi jobbar på samma våningsplan som både ögonmottagningen och kirurgmottagningen, så vi hann med att besöka henne också och få se hennes arbetsplats. Kul och spännande tyckte barnen.

Efter ett stopp på lekplatsen utanför sjukhuset begav vi oss hemåt. Strax efter lunch kom Linnea på besök, och senare oxå Annica och Lucas en stund. Lucas hade som vanligt fullt upp med Elmers bilar, så han hann absolut inte äta vare sig yoghurt eller kaka. Annica och jag fick en god pratstund i alla fall innan det var dags för nästa punkt på dagordningen: föräldramöte på Melvins nya skola.

Min moster Britt kom hem till oss och passade Melvin och Elmer medan jag och Fredrik åkte till skolan. Jättekul att få träffa Melvins blivande fröknar! Allt kändes väldigt positivt och jag tror att det kommer att bli riktigt bra. De blir 20 barn i klassen och totalt blir det 5 st 0-klasser på skolan. Trots storleken på skolan kändes lokalen mysig och de verkar ha ett fungerande upplägg med fadderverksamhet osv. Melvin känner 8st av barnen redan, resten blir nya kompisar.

När barnen somnat tog vi tag i lite kalasförberedelser. vi har ju en kille som fyller 6år på torsdag!

Inga kommentarer: