lördag 16 maj 2009

Lördag med sjuklingar och frisklingar

Nu har vattkopporna nått Elmer samtidigt som han är förkyld. Grannen Oskar har också fått dem och han har fått massor. Förmiddagen började med att jag åkte och handlade en massa mat samtidigt som Linda lekte med Melvin och Elmer sov i vagnen. Efter en stund kom Oskar också ut och lekte. Sedan lekte Melvin och Oskar hela dagen med bara små avbrott. Eftermiddagen avslutades med en gemensam grillmiddag -det var bara Janne som sprang varvet som fattades.

Förmiddagen var ganska tuff med många utbrott från Melvins håll. Han gjorde flera taskiga saker mot lillebror och det hela höll på att urarta vid flera tillfällen. Men efter lunch vände det och Melvin visade en helt annan sida. Förutom ett par incidenter var han en riktigt bra kompis och delade med sig och hämtade saker åt Oskar som var riktigt hängig och trött av vattkopporna. Oskar fick t o m sitta på Melvins stol vid middagen. Han sade också förlåt till Oskar på eget initiativ då han själv kom på att han gjort en dum grej.

Under eftermiddagen flödade fantasin och Melvin och Oskar kom på en massa nya roliga lekar:

Sitta på varsin stol och kastat boll till varandra


En massa Bobbycarkörning och med Oskar som grind sittande på två stolar

Krattfotboll


Elmer var inte sen att ta efter...

Nu håller vi tummarna för att Elmer inte får allt för många vattkoppor. Eftersom Melvin fick en sån lindrig variant känns det som om vi får vara beredda på att det blir värre den här gången... Räknade till så där 25 koppor nu på kvällen. Melvin hade väl totalt ett hundratal. Ja, vi får vänta och se.

1 kommentar:

Cissi sa...

Hannah och Elias har fortfarande inte fått - vi börjar tro att de är immuna!
Hoppas Elmer får det lika lindrigt som storebror!